Les Xarxes Socials i L’Empresa

Compartir:

En els últims mesos les empreses s’han llançat a crear perfils i pàgines en les xarxes socials, més especialment en una de les pàgines més conegudes hui en dia com ho ès Facebook, motivats únicament per la “novetat” i les “oportunitats” que suposen ha de tindre la major xarxa social del planeta amb més de 3 mil•lions d’usuaris.

Així, en primer lloc, exposarem 5 punts molts importants respecte al FACEBOOK:

1. Pàgines: Facebook va crear les pàgines per a oferir un servei específic a empreses, professionals, productes o serveis, incorporant molts avantatges com estadístiques sobre els seguidors, possibiltat de participació d’aquests, accés complet a la pàgina a usuaris sense compte en Facebook, possibilitat d’intercanvi de recomanacions, nombre il•limitat de seguidors, etc.
2. Objectius: crear una imatge internacional, fidelitzar als clients actuals i futurs, conseguir opinions i comentaris sobre experiències (feedback), captar nous clients i incrementar les vendes.
3. Continguts:

 • Corporatius: informacions, novetats, promocions, notícies…de la marca o l’empresa.
 • Producte: centrats en els avantatges, utilitats, experiències,etc, d’un o molts dels nostres productes.
 • Atenció al client: ajuda,manuals,información…
 • Externs: fotos, videos, enllaços, articles…de fonts externes a l’empresa.

4. Personalització: Les plantilles de Facebook ens permeten incorporar elements que fasen més atractiva la nostra pàgina d’empresa: Insertar el logotipo de l’empresa o una imatge pròpia que ens identifique ;definir breumente la nostra activitat, productes o serveis; detallar clarament totes les dades de l’empresa en la plantilla d’informació; definir i crear la nostra pròpia landing page par als usuaris que encara no ens sqguisquen o accedisca des de fòra del Facebook; organitzar la barra de navegació donan prioritat a las pestanyes que considerem més atractives o interesants; elegir detenidament les aplicacions que anem a utilitzar i anular les que no tinguen interés o contingut; i adquirir el nostre domini propi.
5. Promoció: Finalment, hem de centrar gran part de la nostra activitat a promocionar-la amb l’objectiu d’aconseguir seguidors.

 • Proposar als treballadors de l’empresa que inserten la direcció de la pàgina en els seus perfils personals de Facebook.
 • Sugerir als empleats que promocionen la pàgina a través d’un mailing als amics i la publicació de la mateixa en els seus murs.
 • Crear i insertar una caixa d’admiradors en la nostra web i/o blog d’empresa.
 • Utilitzar la base de dades de clients per a realitzar un mailing informant de la creació de la pàgina i convidant-los a visitar-la.
 • Insertar la direcció de la pàgina en la firma automàtica dels mails d’empresa amb una frase del tipus “segueix-nos en Facebook”.
 • Incluir la direcció de la pàgina en tot el material promocional i/o publicitari que edite o realitze l’empresa: catàlegs, tarjetes, anuncis, etc.

En segon lloc, exposarem breument les funcions d’altres xarxes socials que hi han hui en dia com Twitter, LinkedIn, Viadeo o Xing.

TWITTER: un altra de les xarxes socials més importants actualmente és aquesta i permet a l’empresa punts bàsics com crear una biografía de l’empresa sencilla i concreta, insertar el logo de l’empresa, alguna cosa que la identifique o escriure un missatge de benvinguda.
També pots utilizar la retroalimentació, és a dir, pots realizar preguntes sobre els teus productes o serveis per a saber que opinen els usuaris o realizar canvis i estratègies de mercat.
Algunes de les estratègies que es poden realizar a partir del teu Twitter són:

 • Promocions com oferir descomptes a través de codis que sols publiques en esta xarxa social.
 • Convida als teus seguidors a probar el teu nou producte en una reunió específica per a ells.
 • Si hi ha un tema de moda aprofita’l.

A més et permet portar un recompte de les preguntes i les relacions amb els clients, codis únics i estadístiques al respecte o medició de clicks.

LinkedIn: és una xarxa social professional que potser de gran utilitat per a la teua empresa com una ferramenta de màrqueting. A continuació exposem les 10 funcionalitats més importants d’aquesta xarxa per a les empreses:

 • Esdeveniments: et permet publicar esdeveniments que puguen vore els contactes dins i fòra de la teua xarxa.
 • WordPress: si poseeixes un blog aquesta aplicación et permet mostrar els teus últims post en el teu perfil.
 • Slideshare oi Google presentation: et permet incorporar les teues presentacions al perfil.
 • Grups: aquesta és la aplicació o més utilitzada dins de Linkedin. Qualsevol persona ot crear un grup amb una temàtica determinada per a iniciar discusions, compartir notíciess i publicar ofertes de treball.
 • Recerques: donada la gran quantitat de persones que forman la xarxa, és possible contactar amb quasi qualsevolr persona o empresa.
 • Actualitzacions de red: qualsevol actualització dins de la teua red o perfil apareixerà com a notificació en els teus contactes que pot servir per a trobar contactes que posiblement et puguen interessar.
 • Barra de ferramentes per al navegador: et permet tindre accé directe a Linkedin des de la barra de ferramentes del teu navegador, el que pot ajudar a estalviar temps.
 • LinkedIn Q&A: pots plantejar possibles preguntes, com aportar els teus coneixements responen preguntes que plantejen altres persones
 • Envío d’e-mails als teus contactes: pots manar un email a un màxim de 50 dels teus contactes de una sola vegada. Però si publiques una pregunta pots comunicar-ho fins a 200 contactes.
 • Publicar ofertes de treball: pots publicar una oferta de treball per a tota la xarxa i de forma gratuita dins d’un grup.

VIADEO: afavorix la promoció dels professionals que integren la seua xarxa. Aquesta xarxa es sitúa com una ferramenta d’èxit per a la promoció professional dels seus usuaris, ja que la qualitat i la constant actualització de la informació del perfil dels seus usuaris sòn els elements principals que les empreses de caçatalents estan buscant constantement. Viadeo.com ofereix 5 claus per a mostrar el talent que vertaderament tenen els professionals que integren la seua xarxa:

 • Com a punt de encontre entre professionals de qualitat.
 • La Identidad Digital Profesional com a carta de presentació.
 • La importància d’una bona reputació professional en Internet.
 • Els propis professionals com a ferramenta de recerca de treball.
 • Com a pont a l’estranger.

XING: després del primer intent de Xing de creació de pàgines per a empreses dins de la xarxa social professional, ara tenen algunes novetats.
Han baixat els preus en general i ofereixen una opció bàsica gratuita apostant amb el model freemium. Tenen 3 opcions:

 • L’opció básica: Informació general sobre l’empresa, logo, tamany i estadístiques de personal, una llista de tots els empleats amb els que es pot contactar amb un simple clic, i Informació general sobre les ofertes de treball que l’empresa haja publicat en XING Empleo.
 • L’opció estàndar: et mantens informat sobre les activitats de l’empresa, i els seus productes, serveis o cultura empresarial; Identifiques directament a la persona de contacte adecuada per al teu negoci; i descobrixes els llaços directes cap a una empresa.
 • L’opció Plus: et permet suscribir-te a les actualitzacions d’una empresa per a vore las actualitzacions d’eixa empresa en la teua pàgina d’ inici; entrar en contacte amb empreses interesants o amb possibles empleadors; i mantindre’t al corrent de les vacants, noticíes i ofertes de les empreses que t’interessen.
Compartir:

comercial

Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y mostrarle publicidad relacionada con sus preferencias mediante el análisis de sus hábitos de navegación. Si continúa navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información.

Los ajustes de cookies de esta web están configurados para "permitir cookies" y así ofrecerte la mejor experiencia de navegación posible. Si sigues utilizando esta web sin cambiar tus ajustes de cookies o haces clic en "Aceptar" estarás dando tu consentimiento a esto.

Cerrar